De visie van architectenbureau Buro Ludo is, het vertalen van de wensen van de opdrachtgever in de gegeven situatie.

Vroeger was een architect leidend in het ontwerp. Maar door de kennis van de opdrachtgever is het tegenwoordig meer een samenspel tussen klant en architect.

Opdrachtgevers hebben zelf steeds meer verstand van zaken. Veel opdrachtgevers laten zich inspireren door websites, zoals Pinterest en komen met duidelijke ideeën en wensen. De hoofdtaak van Buro Ludo is, om deze wensen en ideeën te vertalen naar een uitvoerbaar ontwerp. Het bureau onderscheidt zich door zijn kennis op alle vlakken van de architectuur, zowel exterieur, interieur en tuin.

Buro Ludo beschikt over een netwerk van specialisten, die ondersteunend kunnen zijn tijdens het gehele proces.

Buro Ludo is een architectenbureau en richt zich op, interieurarchitectuur, tuinarchitectuur en exterieurontwerp.

Interieur, exterieur en tuin
Buro Ludo onderscheidt zich door zijn kennis op alle vlakken van de architectuur, zowel exterieur, interieur en tuin. Buro Ludo kan jou een totaalontwerp aanbieden voor huis, tuin en interieur, maar kan deze drie verschillende aspecten ook uitstekend apart ontwerpen.

Samenwerking centraal
De samenwerking tussen opdrachtgever en de architect staat centraal. De hoofdtaak van Buro Ludo is het vertalen van de ideeën en wensen, van de opdrachtgever naar een ontwerp. Een goede samenwerking zorgt ervoor dat ontwerpen gedetailleerder en concreter worden en dat opdrachtgevers nauw betrokken zijn bij het proces.

Expertise
Buro Ludo kan door een uitgebreid netwerk, specialistische kennis in zetten waar nodig. Zo kan hij bij een tuinontwerp, gebruik maken van de expertise van hoveniers, werkt hij soms samen met interieurbouwers of een bouwkundig tekenaar en laat hij zich eventueel adviseren door een specialist in vergunningen.

Visualisatie
Buro Ludo heeft zich sterk ontwikkeld in de visualisatie. Één van de onderscheidende kwaliteiten is de 3D visualisatie. Hierdoor kan de opdrachtgever virtueel door zijn nieuwe huis, tuin of interieur wandelen. Deze visualisaties worden al in een vroeg stadium van het ontwerpproces ingezet.

Het proces bestaat uit drie concrete stappen: de kennismaking, het ontwerp en de realisatie. We beginnen met een inventariserend gesprek, waarbij jij als opdrachtgever kunt aangeven wat jouw wensen zijn. Gedurende een intensieve samenwerking, starten we met een voorlopig ontwerp. We groeien uiteindelijk naar een definitief ontwerp, waarbij het ontwerp steeds gedetailleerder en concreter wordt. Tijdens de realisatie biedt Buro Ludo projectbegeleiding aan.

Fase 1: de kennismaking
Alle ontwerpen beginnen met een inventariserend gesprek met de opdrachtgever. Deze inventariserende gesprekken zijn geheel vrijblijvend en vinden bij voorkeur plaats op locatie. In dit gesprek staan de ideeën en wensen van de klant centraal en op basis hiervan, maakt Ludo een offerte voor de ontwerpfase en de realisatie.

Fase 2: het ontwerp
In deze fase wordt op basis van inmetingen op locatie en de reeds bestaande tekeningen een eerste ontwerpvoorstel gemaakt. In dit voorstel worden ook sfeercollages en suggesties voor materialisering toegevoegd. Door middel van 3D-technieken, worden de wensen van de klant al in een vroeg stadium omgezet in beeld. Dit voorstel wordt verder uitgewerkt tot het definitieve ontwerp.

Fase 3: de realisatie
Tijdens deze stap wordt het definitieve ontwerp omgezet in een technische bouwtekening en wordt het project gerealiseerd. Buro Ludo biedt projectbegeleiding aan. Periodieke overleggen, regelmatige controle van de werkzaamheden en zowel technische als vormgevende ondersteuning tijdens het bouwproces, maken onderdeel uit van deze fase. Het draait hierbij om details.

Buro Ludo is door mij, Ludo van de Walle, opgericht in 2012 onder de naam Ludo Design. In 2018 heb ik de naam veranderd naar Buro Ludo, omdat ik dit beter vind passen bij mijn hedendaagse visie en werkwijze. Eerder focuste ik mij op het totaalconcept van huis, tuin en interieur. Tegenwoordig is mijn hoofdtaak, de wensen van de opdrachtgever vertalen naar een ontwerp.

Wie is Ludo nou precies?
Ik ben geboren in 1985 in Arnhem en heb een passie voor ontwerpen. Dit is mij met de paplepel ingegoten door mijn vader, die tuin,- en landschapsarchitect was. Ik ben opgegroeid met kunst, design en cultuur en ontwikkelde al jong een grote interesse voor alles wat hiermee te maken heeft. Ik wilde vanaf kinds af aan dan ook auto-ontwerper worden, maar vond dit uiteindelijk toch te technisch. Door de werkzaamheden van mijn vader, verschoof langzaam de interesse naar het ontwerpen van de openbare ruimte.

Opleidingen
Na het VWO ben ik begonnen met de opleiding Tuin & Landschapsinrichting aan de Hogeschool Larenstein in Velp, waar ik in 2008 afstudeerde. Tijdens deze studie ontwikkelde ik ook steeds meer interesse voor stedelijke gebieden. Hierdoor ben ik aan de TU in Delft gaan studeren. Na een schakeljaar bachelor Bouwkunde, ben ik de master Stedenbouw gaan volgen. In 2011 studeerde ik af met het project Krimp als uitdaging. Door de combinatie van deze opleidingen ben ik in meerdere disciplines geschoold, zowel exterieurontwerp, interieurontwerp en tuinontwerp.

Carrière
Mijn carrière als architect begon ik bij Eric Kant Contemporary Design. In 2012 ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf, dit was altijd een grote droom. Het geeft de ultieme vrijheid, met name op het creatieve vlak.

Horeca
Dat ik inmiddels vele horeca-interieurs heb ontworpen, komt doordat ik tien jaar ervaring heb in deze branche. Tijdens mijn studies werkte ik altijd in de horeca. De leukste bijbaan was, bedrijfsleider zijn van Café de Witte Aap in Rotterdam, dat in 2009 tot Best Bar of the World werd verkozen, door Lonely Planet. Ik heb dat altijd met veel plezier gedaan en kreeg via dit netwerk mijn eerste opdrachten binnen. Het leukste aan deze projecten vind ik, dat ik mijn ervaring van het horecawezen kan combineren met mijn kennis van mijn opleidingen.

Toekomst
Langzamerhand is Buro Ludo gegroeid en realiseer ik projecten door het hele land. In de toekomst hoop ik te groeien door een klein hecht team samen te stellen, waarbij we gezamenlijk aan mooie projecten kunnen werken.