Project Description

Hotel One

Hotel One in Rotterdam aan de Westersingel heeft een interieurontwerp van Buro Ludo. Het viersterrenhotel ligt midden in het Rotterdamse centrum, vlakbij centraal station.

De opdrachtgever wenste een vernieuwde receptie en ontbijtzaal. De ruimte moest een opener en vriendelijker karakter krijgen en multifunctioneler worden.

Het smalle diepe pand heeft alleen kleine ramen aan de voorkant, waardoor het erg donker was achter in de ruimte. De oude receptie zat voorin de zaak en was met een gordijn gescheiden van de ontbijtzaal. Hierdoor was er geen enkele vorm van daglicht in deze ruimte.

Buro Ludo heeft één grote ruimte gecreëerd, met drie verschillende functies. Hierdoor is de gehele plek multifunctioneel en licht geworden.

Vooraan bij het raam is een zithoekje gecreëerd, waar men bij in- en uitchecken even kan zitten. Hier is een steenstripsmuurtje gemaakt met daarop het logo van Hotel One. Dit geeft een warme, maar ook stoere uitstraling.

De receptie is groot en functioneel. De werknemers wensten een balie met meer ruimte en opbergplek. De balie is bekleed met hout, dit zorgt voor een warme sfeer.

Achterin is de ontbijtzaal. Hier is een groot buffetmeubel geplaatst met verschillende hoogtes. Hier op kan het eten mooi gepresenteerd worden. Het meubel is ook nog functioneel, doordat er in de achterkant koelkasten zitten voor de opslag van ontbijtproducten. Door een grote leestafel te plaatsen, is de ruimte na het ontbijt ook bruikbaar als werkplek.

Buro Ludo heeft samengewerkt met Syliste Suzanne Becks, Zij heeft de interieurstyling op zich genomen, zoals de lampen, schilderijen en vazen.

locatie
Rotterdam

cliënt
Hotel One

ontwerp
Ludo van de Walle

realisatie
Intrica interieurbouw

status
Gerealiseerd – mei 2014