Project Description

Villa Mook

Buro Ludo heeft een totaalconcept ontworpen voor villa Mook. Zowel de architectuur, het interieurontwerp en het tuinontwerp komen van zijn hand.

Villa Mook heeft Buro Ludo ontworpen ter uitbreiding van zijn portfolio. Met deze fictieve opdracht toont Buro Ludo aan, dat hij ontwerpcapaciteiten bezit op kleine schaal.

De kavel bevindt zich in het heuvelachtige landschap van de Mookerheide. Dit is het uitgangspunt voor het ontwerp. Vanaf de voorzijde van de villa zijn twee bouwlagen zichtbaar, terwijl vanaf de achterzijde drie lagen zichtbaar zijn. Dit komt doordat de woning in de helling ligt. Daarnaast is de woning zodanig ontworpen dat de entree van de villa veel privacy biedt en een introvert karakter heeft. De achterkant heeft daarentegen een extravert karakter.

De woning zit gebruiksvriendelijk en logisch in elkaar. Dit heeft geresulteerd in drie verdiepingen. De kelder is bestemd voor ontspanning en sport. De begane grond als gemeenschappelijke ruimte met woonkamer, eetkamer, keuken en bijkeuken. En op de eerste verdieping zijn de slaapvertrekken en badkamers te vinden.

De villa ligt hoger dan de tuin, waardoor je vanuit het huis een mooi uitzicht over de tuin hebt. De grote raampartijen en balkons zorgen voor interactie met de tuin.

Het heuvelachtige landschap is ook voor het tuinontwerp een uitgangspunt. De tuin beweegt mee met de glooiing en past zo mooi in de omgeving. De tuin is opgebouwd uit lange rechtlijnige paden. Het belangrijkste pad loopt van het midden van de woning naar de grote zwemvijver. Twee bijzondere elementen zijn de etagetuin nabij de hellingbaan en de zichttuin nabij het trappenhuis.

Het interieurontwerp is geïnspireerd op Piet Boon. Het heeft een eigentijds karakter. Een bijzonder element is de keuken, die als golvend element is verbonden met de eettafel.

locatie
Mook

cliënt
Particulier

ontwerp
Ludo van de Walle

realisatie
n.v.t.

status
Niet gerealiseerd – maart 2012