Project Description

Villa Bloemendaal

Buro Ludo heeft een exterieurontwerp en een tuinontwerp gemaakt voor een villa in Bloemendaal.

Het architectuurproject heeft Buro Ludo ontworpen ter uitbreiding van zijn portfolio. Er is voor dit project gekozen, omdat de jaren 80-woning al enkele maanden te koop stond en veel potentie heeft. Het idee was om het ontwerp eventueel aan te bieden, aan de nieuwe kopers.

De bestaande woning had een sober en onopvallend karakter. Buro Ludo vindt, dat een huis in het duurdere segment een woning met karakter moet zijn. Om dit te bereiken zijn de bestaande dakkapellen getransformeerd tot moderne varianten, is het huis wit geschilderd en zijn de oorspronkelijke dakpannen vervangen door een rietendak. Dit geeft de villa een moderne en vriendelijke uitstraling.

Ook heeft Buro Ludo de indeling van de woning veranderd. Het oude huis was erg hokkerig, nu bestaat het uit grote open ruimtes. De grote slaapkamer en badkamer zijn verplaatst naar de achterzijde van de villa, aansluitend vind je hier de jacuzzi en sauna. Door deze kamers te verplaatsen, krijgen ze veel meer licht en hebben ze een mooi uitzicht over de tuin.

Op de bovenverdieping zijn aan beide slaapkamers een badkamer toegevoegd. De overloop is in een vide veranderd. Door de aanpassingen oogt de woning een stuk ruimer.

Het tuinontwerp kenmerkt zich door strakke lijnen en paden. De voortuin is in de lengte opgedeeld in drie blokken: de oprit, de zichtas en het leefgedeelte met zwembad en terras. De achtertuin biedt veel privacy door de overdekte zithoek.

locatie
Bloemendaal

cliënt
Particulier

ontwerp
Ludo van de Walle

realisatie
n.v.t.

status
Niet gerealiseerd – mei 2012