Project Description

Appartement Amsterdam II

Voor dit appartement in Amsterdam aan de Eerste Helmersstraat heeft Buro Ludo een nieuwe indeling gemaakt. Het interieurontwerp is functioneel ingedeeld.

De opdrachtgever wenste een nieuwe indeling voor het appartement, dat bedoeld is om te verhuren aan expats. De eis was, twee slaapkamers, een badkamer met bad en douche, een plek voor de wasmachine en droger, een keuken en een woonkamer.

Buro Ludo heeft zich bezighouden met de plattegrond en de ruimte zo praktisch mogelijk ingedeeld. Het oude pand is moest flink opgeknapt worden en een nieuwe indeling zorgt voor een functioneel appartement.

Er zijn twee slaapkamers gecreëerd, een grote slaapkamer aan de voorzijde en een kleiner kamertje aan de achterzijde van het huis. De grote badkamer heeft een bad en douche en plek voor de wasmachine en droger. Er is gekozen voor een grote open keuken met een doorloop naar de woonkamer. De openhaard maakt het appartement extra huiselijk en zorgt voor een warme sfeer.

Buro Ludo is niet verantwoordelijk voor de aankleding van het appartement. De meubels, het sanitair en de keuken zijn zelf gekozen door de opdrachtgever. Hij is wel verantwoordelijk voor de ruimtelijke indeling en heeft advies gegeven over de plaatsing van de meubels.

locatie
Amsterdam

cliënt
Particulier

ontwerp
Ludo van de Walle

realisatie
Luxury Homes

status
Gerealiseerd – juli 2016

bestaande situatie – nieuwe situatie