Project Description

Pho Vietnamese restaurant & Noodle bar

Het Vietnamese restaurant Pho in Rotterdam heeft een interieurontwerp van de hand van Buro Ludo. In het Aziatische restaurant aan de West-Kruiskade eet je heerlijke noedels.

De opdrachtgever wenste een restaurant met een Vietnamees uiterlijk. Buro Ludo moest bij Vietnam gelijk denken aan: mooie natuur, warmte en authentieke houten huisjes.

Pho is gevestigd in de serre van een monumentaal pand. De ruimte is heel licht en bestaat uit veel glas. Ook is het een groot oppervlak. Uitdaging voor Buro Ludo, om hier een sfeervol restaurant van te maken.

De wanden in het restaurant zijn betimmerd met oud geleefd hout, dit zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Ook de vloeren zijn van hout, maar van robuuster donkerder materiaal. Dit geeft de eetgelegenheid een wat stoerder karakter.

Om het gevoel van een zomeravond in Vietnam te creëren, is het plafond zwart geverfd. Het stelt de donkere hemel voor en de felgekleurde Aziatische lampionnen komen zo goed tot hun recht.

Midden in de zaak is een groot meubel geplaatst, om het grote oppervlak op te delen. Hierdoor zitten mensen niet midden in de ruimte en krijgt het restaurant een intiemere sfeer. Op dit meubel staan grote planten, om de natuur van Vietnam te benadrukken. Aan dit middenstuk zijn ook twee grote rode luifels gevestigd. Dit verwijst naar de eetstalletjes in Vietnam en zorgt ervoor dat je intiem zit te eten.

Ook de entree en tevens de afhaalbalie bestaat uit een houten ‘kraampje’ met rode luifel. Als extra details zijn er oude fruitkistjes en mandjes opgehangen, om het gevoel van de Vietnamese marktstalletjes te benadrukken.

locatie
Rotterdam

cliënt
Pho Vietnamese restaurant & Noodle bar

ontwerp
Ludo van de Walle

realisatie
Woodwave

status
Gerealiseerd – juni 2016