Project Description

Sumo Orientall

Buro Ludo heeft het interieurontwerp van Sumo Oriental Rotterdam op zich genomen. Het Japanse restaurant staat in de chique wijk Kralingen in Rotterdam.

De opdrachtgever is bekend van zijn Sumo restaurants en Sumo Oriental is een chique versie hiervan. De wens was dan ook een elegant Japans restaurant.

Het pand is erg donker door het getinte glas en de lage plafonds. De uitdaging voor Buro Ludo lag dan ook in het creëren van een licht en vriendelijk ogend restaurant, dat goed zichtbaar is vanaf de weg.

Deze zichtbaarheid is bereikt door in het gehele restaurant stalen frames met glas te plaatsen, met daarin sfeerverlichting. Deze frames zijn tegelijkertijd ook een soort vitrines, waarin Japans porselein staat.

Om het donkere pand een vriendelijke en frisse uitstraling te geven, is er gebruik gemaakt van licht behang. Het plafond is wit geschilderd en er is veel verlichting opgehangen.

Buro Ludo heeft het chique karakter neergezet door gebruik te maken van hout, marmer en staal. De Japanse bloesem zorgen voor een Aziatische sfeer.

Het toiletblok is in de ruimte opgenomen door te betimmeren met hout, waardoor de wand een element van het horeca-ontwerp is geworden. In het pand staan vier grote zware kolommen die constructief essentieel zijn. Deze zijn opgenomen in de meubels, zodat ze wegvallen in de ruimte. Een leuk detail, in de ruimteverdelende meubels zijn verborgen kastjes gemaakt, vanwege gebrek aan opbergruimte in het pand.

locatie
Rotterdam

cliënt
Sumo Oriantall

ontwerp
Ludo van de Walle

realisatie
Woodwave

status
Gerealiseerd – maart 2016