Project Description

Sumo Sushi & Noodle Bar

Sumo Sushi & Noodle bar staat in het oude centrum van Haarlem en heeft een interieurontwerp van de hand van Buro Ludo. In het afhaalrestaurant haal je de lekkerste verse sushi en noedels.

De opdrachtgever wilde een hip en jeugdig afhaalrestaurant, geïnspireerd op het chaotische straatbeeld van Azië. Men bestelt eten aan de balie om mee naar huis te nemen of komt langs voor een snelle hap.

Het pand staat in het oude centrum van Haarlem en was donker en smal. Voor de Buro Ludo de uitdaging om hier een fris en jeugdig restaurant van te maken.

Om de sfeer van het Aziatische straatbeeld te creëren is er gebruik gemaakt van veel kleur, neonverlichting en verschillende soorten stoelen. De primaire kleuren rood, blauw en geel komen veel terug in het horeca-ontwerp. De neonverlichting verwijst naar het chaotische straatbeeld en laat Aziatische merken zien, zoals Singha, Kikkoman en Tiger. Er is niet alleen gebruik gemaakt van verschillende soorten stoelen, maar ook van verschillende zithoogtes. Dit zorgt voor een dynamische sfeer en hierdoor kijk je vanuit achter in de zaak ook naar buiten.

De balie bestaat uit twee vensters, waardoor je ziet hoe de sushi en noedels bereidt worden. Buro Ludo heeft door de hele zaak rekken opgehangen, met ingrediënten uit de Japanse supermarkt.

De bombastische vloer en de prints op de muur maken het geheel af. Op de ene wand is een uitvergrote metrokaart van Tokio te zien en op de andere muur een Eboy print van een Japanse kunstenaar.

locatie
Haarlem

cliënt
Sumo Restaurant

ontwerp
Ludo van de Walle

realisatie
Woodwave

status
Gerealiseerd – april 2016