Project Description

Restaurant Sumo I

Buro Ludo heeft het interieurontwerp gemaakt voor Sumo Rotterdam. Dit Japanse restaurant is gevestigd in de Markthal in Rotterdam.

Buro Ludo werd gevraagd een ondersteunend horeca-ontwerp te maken voor Sumo. De keten heeft meerdere restaurants, die qua inrichting in één stijl worden doorgezet. Voor de eetgelegenheid in de Markthal mocht net iets meer uitgepakt worden.

De wens van de opdrachtgever was een open keuken en een ontwerp voor de bar en het trappenhuis, dat leidt tot de eerste verdieping. Op deze verdieping moest wederom een open keuken en bar komen.

Om de grote ruimte meer invulling te geven, heeft Buro Ludo gekozen om de bar en keuken als een marktkraam terug te laten komen in het restaurant. Dit heeft geresulteerd in een grote open keuken en bar, overkapt door een houten frame met melkglas en verlichting. Het melkglas is een verwijzing naar Japanse panelen met rijstpapier.

De grote trap bestaat uit een combinatie van staal en hout en leidt tot de eerste verdieping. Wanneer men de trap oploopt kijkt hij tegen het frame van de tweede keuken, dat uit de muur naar voren komt. Hiervoor is gekozen, zodat je diep de keuken in kijkt.

locatie
Rotterdam

cliënt
Restaurant Sumo

ontwerp
Ludo van de Walle

realisatie
Woodwave

status
Gerealiseerd – december 2014