Project Description

The Fish Market

Buro Ludo heeft het interieurontwerp gemaakt voor The Fish Market in Rotterdam. Bij dit visrestaurant aan de Binnenrotte eet je heerlijke verse vis op een toplocatie.

De opdrachtgever wilde een eigentijds visrestaurant, waar iedereen zich welkom voelt. Het was de bedoeling dat The Fish Market het gevoel van een vismarkt zou uitstralen, met een fris en industrieel karakter.

Het gebouw is een modern pand met weinig uitgangspunten voor een industriële uitstraling. Daarnaast was de ruimte erg groot, waardoor er weinig sfeer in het gebouw zat. De uitdaging voor Buro Ludo lag dan ook in het creëren van een industrieel karakter en het ontwerpen van gezellige intieme eethoekjes.

Het moderne pand is omgetoverd in een industrieel horeca-ontwerp, door stalen boogconstructies aan te brengen in het pand. Dit verwijst naar de oude vismarkten. De fabriekslampen en de stalen deuren met glas, dragen bij aan het industriële gevoel. Om van de grote ruimte een gezellige eetgelegenheid te maken, is er gebruik gemaakt van kasten die de ruimte opdelen.

De lichte en frisse uitstraling heeft Buro Ludo gerealiseerd, door middel van materiaal- en kleurgebruik. Onder andere door een strakke gietvloer, witte wandtegels en witte stoelen.

In The Fish Market kun je niet alleen eten, maar ook gezellig een drankje aan de bar drinken. Door gebruik te maken van stoelen, bankjes en barkrukken, zit niet iedereen op gelijke hoogte. Dit zorgt voor een dynamische sfeer.

locatie
Rotterdam

cliënt
The Fish Market

ontwerp
Ludo van de Walle

realisatie
Woodwave

status
Gerealiseerd – september 2016