Project Description

Villa Wolfheze

Een voormalig vakantiehuis is door Buro Ludo getransformeerd naar een riante villa. Villa Wolfheze heeft een exterieurontwerp en een tuinontwerp van Buro Ludo.

Het bestaande huis was een functionele vakantiewoning. De opdracht luidde, om hier een mooie villa van te maken, waar permanent gewoond wordt.

De vakantiewoning was een gemetselde woning en had geen ramen aan de voorzijde. Aan de voorkant zat een hellingbaan, die naar de parkeergarage leidde.

Het eerste wat Buro Ludo heeft gedaan, is alle muren rondom wit stuken. Dit geeft de villa een moderne uitstraling. Aan de voorzijde zijn ramen toegevoegd en is een glazen hal gebouwd. Dit geeft veel licht en zorgt voor extra ruimte aan de voorkant van het huis.

Aan de achterkant van het huis is flink uitgebreid. Alles met een plat dak is bijgebouwd. De uitbreiding bevindt zich op de fundering van het oude terras. Ook hier is gekozen voor veel glas. Boven op het dak is een glazen lichtstraat gemaakt, in dezelfde hellingshoek als het bestaande dak.

Ook als tuinarchitect is Buro Ludo aan de slag gegaan. Hierdoor lopen tuin en huis in elkaar over. Er is gekozen voor stapstenen die de voortuin via de woning met de achtertuin verbinden. De tuin heeft een strak ontwerp rondom het huis en wordt aan de randen meer organisch, zodat het overloopt in de bosrijke omgeving.

Buro Ludo heeft in zijn ontwerp een schuur gecreëerd in dezelfde stijl als het huis. De schuur heeft een overkapping, waar men kan zitten en gebruik kan maken van de buitenkeuken.

locatie
Wolfheze

cliënt
Particulier

ontwerp
Ludo van de Walle

realisatie
n.v.t.

status
Niet gerealiseerd – april 2014