Project Description

Garden of Bird

Het ontwerp van Garden of Bird in Rotterdam is bedacht door Buro Ludo. Het terras gelegen tegenover de Hofbogen hoort bij club/restaurant Bird.

Naast een club, restaurant en podium wilde Bird graag uitbreiden. Het groene gemeenteplantsoen tegenover het gebouw leek de ideale plek voor een tuin/terras. Het terras is alleen het zomerseizoen geopend en moet dus mobiel zijn.

Om draagvlak bij de gemeente te creëren, bedacht Buro Ludo een ontwerp dat opgenomen wordt door de omgeving. De bar bestaat uit groene containers met gevelbeplanting. Zo wordt het groene karakter van het plantsoen behouden. Als de tuin gesloten is, valt het ontwerp weg in de omgeving. Gaan de deuren open, ontstaat er een gezellige biertuin.

De positie van de containers is bepaald door een studie naar het zonlicht, zodat men zoveel mogelijk in de zon zit. Er is ook rekening gehouden met de bomen die al in het plantsoen stonden, deze staan nu her en der door de tuin. Daarnaast ligt de spoorlijn nu aan de achterkant van de bar.

In de tuin ligt een groot houten vlonderterras, dat makkelijk op te bergen is voor de wintermaanden. Eromheen in het gras staan picknicktafels en strandstoelen.

Buro Ludo heeft een grote vlaggenmast geplaatst, waar een trotse Bird vlag aan wappert. Vanuit de top hangen lampjes naar beneden. Dit lijkt op een tent en creëert een informeel, intiem en sfeervol beeld.

locatie
Rotterdam, Nederland

cliënt
Bird Rotterdam

ontwerp
Ludo van de Walle

realisatie
Woodwave

status
Gerealiseerd – juli 2017