Project Description

Orientall Express

Buro Ludo heeft een ondersteunend horeca-ontwerp gemaakt voor het Chinese restaurant Oriëntal Express in Rotterdam.

De wens van de opdrachtgever was een nieuw interieur in zijn al bestaande restaurant. Wel wilde hij graag de oude lampen behouden en zelf het meubilair kiezen. Ook was er behoefte aan opbergruimte.

Buro Ludo heeft ervoor gekozen om Oriëntal Express een rustiger uiterlijk te geven. Het oude interieur bestond uit meerdere stijlen, drukke prints en veel kleuren.

Het restaurant heeft nu één soort behang en er is voor gekozen om gebruik te maken van veel hout. Door brede planken te gebruiken wordt het budget gedrukt.

Om meer opbergruimte te creëren, heeft Buro Ludo ervoor gekozen om louvre kasten te bouwen. Deze zijn erg functioneel en door het hout passen de kasten goed in het Aziatische karakter van de zaak.

De balustrade midden in de zaak, zorgt ervoor dat de ruimte beter opgedeeld wordt. Door hier tafels aan te plaatsen, zit men ook niet midden in de ruimte.

Op de lange wand is een stalen frame gemaakt, waarin rode bloesem hangt. Dit geeft een Aziatische sfeer aan het restaurant. De bloemen komen terug door het hele restaurant, als hangplanten boven de tafels.

locatie
Rotterdam

cliënt
Orientall Express

ontwerp
Ludo van de Walle

realisatie
Woodwave

status
gerealiseerd – december 2016