Project Description

Sumo Orientall

Buro Ludo is verantwoordelijk voor het interieurontwerp van Sumo Oriental Breda. Het Japanse restaurant bevindt zich in de Ginnekenstraat in Breda.

De opdrachtgever wenste een Japans restaurant met een chique uitstraling. Ook wilde hij graag dat de bar en uitgifte van de keuken, meteen de aandacht zouden trekken bij binnenkomst. Daarnaast moest de ruimte opgedeeld worden, zodat mensen wat gezelliger zitten. Het pand is erg smal en diep, met weinig lichtinval.

De chique uitstraling is bereikt door een combinatie van hout, staal en marmer. De Japanse sfeer is gecreëerd door te werken met Japanse bloesem.

Buro Ludo heeft ervoor gezorgd dat de achterwand de aandacht trekt door de bar te bekleden met houten latten, marmeren bladen en een stalen frame met meerdere vakken, waarin lampen, servies of glaswerk staat.

Het pand is opgedeeld door in het midden een groot element te plaatsen, met Japanse bloesem. Ook zijn er houten wandjes geplaatst, waardoor mensen meer privacy hebben tijdens het eten.

Het plafond en de kolommen waren een saai wit vlak. Om dit sfeervoller te maken heeft Buro Ludo de dragende constructie bekleed met hout.

locatie
Breda

cliënt
Sumo Orientall

ontwerp
Ludo van de Walle

realisatie
Woodwave

status
Gerealiseerd – december 2015