Project Description

Takumi

Het interieurontwerp van ramenrestaurant Takumi Rotterdam komt van Buro Ludo. Takumi is een begrip in Duitsland en heeft zijn eerste Nederlandse deuren geopend op de West- Kruiskade.

De wens van de opdrachtgever is een eigentijds ramenrestaurant. De uitstraling van de eetgelegenheid moet Japans zijn, maar ook modern en een tikkeltje westers. Gezellige zithoekjes zijn erg belangrijk en het verhaal van Takumi moet zichtbaar zijn. In Duitsland komen mensen vanuit het hele land naar Düsseldorf voor de bijzondere noedels.

Het restaurant bestaat uit twee panden, die zijn doorgebroken tot één grote ruimte. Door de doorgang zo groot mogelijk te houden, neemt Buro Ludo het gevoel weg dat het vroeger twee panden waren. De bar is op de achterwand geplaatst en zo breed gemaakt, dat het vanuit beide voorgevels zichtbaar is.

De Japanse uitstraling is gecreëerd door gebruik te maken van veel hout en strakke lijnvoering. Ook de lampionnen, Darumapoppen en noedelkommen dragen hieraan bij.

De gezellige zithoekjes heeft Buro Ludo tot stand gebracht door van het hout, luifels te maken. Dit is geïnspireerd op de eetstalletjes in Azië. Voor extra privacy heeft Buro Ludo scheepstouwen opgehangen tussen de hoekjes. Door touwen te gebruiken, houd je een doorkijk en wordt het restaurant niet te hokkerig.

Het horeca-ontwerp heeft een hippe en westerse uitstraling door de knalrode en gele kleuren. De oorspronkelijke kleuren van het Takumi logo.

Het verhaal van Takumi is door kunstenaar Ogata geïllustreerd op de wand en op authentieke houten borden is de uitleg over de noedels gegraveerd.

locatie
Rotterdam

cliënt
Takumi

ontwerp
Ludo van de Walle

realisatie
Woodwave

status
Gerealiseerd – februari 2017