Project Description

Woning Amstelveen

Buro Ludo heeft een interieurontwerp gemaakt voor de bovenverdieping van een woning in Amstelveen. De verdieping heeft een nieuwe indeling gekregen.

De opdrachtgever had een piepkleine badkamer en wenste meer ruimte.

De bovenverdieping bestond uit een grote slaapkamer, een klein kamertje, een badkamer en een halletje. Buro Ludo heeft de indeling zodanig veranderd, dat de opdrachtgever nu een ruime badkamer heeft en veel meer licht op de verdieping.

Buro Ludo heeft een muur bij de trap weggehaald en daar een balustrade geplaatst. Hierdoor oogt de ruimte direct groter en lichter.

De badkamer is verplaatst naar het kleine kamertje. Deze is nu bijna twee keer zo groot als de oude badkamer. Het toilet is op dezelfde plek gebleven, maar andersom gezet. Hierdoor is het een onderdeel van de badkamer geworden en kon de aansluiting op oude plek blijven zitten. Er is gekozen voor een schuifdeur in de dezelfde stijl als de andere deuren. Dit voorkomt het tegen elkaar slaan van de deuren.

De badkamer is modern ingericht en Buro Ludo heeft geadviseerd in de keuze voor vloertegels, wandtegels, sanitair en het badkamermeubel. De wastafel is door Buro Ludo ontworpen en door een meubelmaker uitgevoerd. Er is gekozen voor een betonnen blad en kastjes van bamboefineer.

De oude badkamer is gehalveerd, zodat de gang ruimtelijker is geworden. Het kleine kamertje dat nu overgebleven is, dient als washok. Erg fijn voor de opdrachtgever, omdat hij vroeger met zijn was naar zolder moest.

locatie
Amstelveen

cliënt
Particulier

ontwerp
Ludo van de Walle

realisatie
Van Leeuwen’s Bouwbedrijf B.V.

status
Gerealiseerd – januari 2015

 

bestaande situatie – nieuwe situatie